DAF XF & CF VUODEN KUORMA-AUTO 2018

Konepössin artikkeli 11/2017

 

”Olen erittäin ylpeä siitä, että olemme saaneet tämän palkinnon. Se on paras todiste siitä, että DAF sitoutuneesti panostaa uusiin tuotteisiin täyttäen myös pohjoismaiden korkeat vaatimustasot”, toteaa Nordic Truckcenter:n toimitusjohtaja Mattias Nilsson.

Viime keväänä DAF lanseerasi uuden sukupolven kuorma-autot ”Uusi CF ja XF”, jotka ovat suunniteltu pohjoismaisille markkinoille. Pääpiirteitä ovat suuret moottorit, huomattavasti pienentynyt polttoaineenkulutus ja entistä pidemmät huoltovälit.

”Uudet kuorma-autot on rakennettu sekä pohjoismaiseen olosuhteisiin että pitkän matkan ajoihin. Edistyksellinen lämmitys- ja ilmastointijärjestelmä takaa, että ohjaamossa on aina hyvä olla”, sanoo Mattias Nilsson.

Vuosittainen palkinto esitetään uudelle kuorma-autolle tai mallivalikoimalle, joka on parhaiten parantanut maantieliikenteen tehokkuutta useilla tärkeillä kriteereillä, mukaan lukien teknologiset innovaatiot, kuljettajan mukavuus, liikenneturvallisuus, ajettavuus, polttoainetalous, ympäristövaikutukset ja elinkaarikustannukset.

”Uuden CF- ja XF-sarjan käyttöönoton myötä DAF on toimittanut keskikokoisen ja raskaan kuorma-auton valikoiman, joka asettaa uuden standardin käyttövoiman tehokkuuden ja yleisen suorituskyvyn kannalta”, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini.

”Teollisuutemme kannalta tämä on hienoin palkinto, jonka voit saada. Ja tietenkin se on myös vahvistus siitä, että DAF:n insinöörit ja suunnittelijat ovat tehneet hyvää työtä. Koska olemme hiljattain muodostaneet pohjoismaisen organisaation, on myös hauskaa, että voittaja on kuorma-auto, joka on soveltuu erinomaisesti myös pohjoismaisille markkinoille.”, iloitsee Mattias Nilsson.

”Truck of the Year” -palkinto

Kansainvälinen palkinto on myönnetty vuosittain vuodesta 1976 lähtien. Palkinnon myöntävä tuomaristo koostuu kuljetusalan johtavista toimittajista 23 Euroopan maasta. Euroopan kuorma-autoteollisuuden arvostetuin palkinto luovutettiin DAF Trucks:n presidentille Preston Feight:lle tuomariston puheenjohtajan Gianenrico Griffini:n toimesta Lyonissa Solutrans-näyttelyssä. Suomesta ”Truck of the Year” tuomaristossa istuu Martti Peltonen.

Kommentoi